Hoe belangrijk is Engels bij producten kopen?

Hoe belangrijk is Engels bij producten kopen

In de huidige geglobaliseerde wereld is Engels een onmisbare taal geworden, vooral als het gaat om het kopen van producten. Of het nu gaat om online winkelen, het lezen van productbeschrijvingen of het begrijpen van gebruikershandleidingen, de kennis van het Engels kan een aanzienlijk verschil maken. Maar hoe belangrijk is Engels eigenlijk bij het kopen van producten? Laten we dat eens nader bekijken.

online producten kopen

Online winkelen

Met de opkomst van e-commerce is online winkelen een norm geworden. Veel van deze online platforms zijn echter in het Engels. Volgens een onderzoek van Common Sense Advisory is 75% van de online consumenten meer geneigd om een product te kopen als de productinformatie in hun moedertaal wordt aangeboden. Echter, met de meerderheid van de online content in het Engels, kan het gebrek aan Engelse vaardigheden een belemmering vormen voor een soepele winkelervaring. Vijzel je Engels daarom op met een Engelse cursus.

Productbeschrijvingen en gebruikershandleidingen

Productbeschrijvingen en gebruikershandleidingen zijn vaak in het Engels, vooral als het gaat om technologische producten en gadgets. Het begrijpen van deze informatie is cruciaal om te weten hoe het product werkt en om het op de juiste manier te gebruiken. Een studie van de Universiteit van Twente toonde aan dat 90% van de Nederlanders zich comfortabel voelt bij het lezen van handleidingen in het Engels. Toch kan het gebrek aan Engelse vaardigheden leiden tot misverstanden en mogelijk gevaarlijke situaties.

Internationale garanties en klantenservice

Veel producten komen met internationale garanties en klantenservice. Deze diensten zijn vaak in het Engels, wat betekent dat het begrijpen van de taal essentieel is om problemen op te lossen en om te profiteren van de garantie. Volgens een rapport van Microsoft zegt 54% van de wereldwijde consumenten dat ze hogere verwachtingen hebben van de klantenservice dan een jaar geleden, wat het belang van effectieve communicatie in het Engels onderstreept.

De rol van Engels bij consumentengedrag

Wanneer je overweegt om een cursus Engels Rotterdam te volgen, denk je misschien niet meteen aan het belang van Engels bij het kopen van producten. Echter, in een steeds meer geglobaliseerde wereld, wordt de kennis van de Engelse taal steeds belangrijker, zelfs bij zoiets alledaags als winkelen. Niet alleen kunnen Engelse taalvaardigheden je helpen om productinformatie beter te begrijpen, maar het kan je ook helpen om betere keuzes te maken door toegang te krijgen tot een breder scala aan internationale productreviews en vergelijkingen.

Bij Cambridge English krijg je de kans om je Engelse vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Hierdoor ben je beter uitgerust om te navigeren in een wereld waarin Engels steeds vaker de voertaal is, zelfs in de wereld van consumentenproducten. Of het nu gaat om het lezen van instructies, het begrijpen van de fijne kneepjes van een productbeoordeling, of het communiceren met internationale verkopers, een cursus Cambridge English Rotterdam kan je de tools geven die je nodig hebt om vol vertrouwen de internationale markt te betreden.

Engels is onmisbaar bij producten kopen

Engels is ongetwijfeld een belangrijke taal bij het kopen van producten, vooral in de context van online winkelen, het begrijpen van productinformatie en het omgaan met klantenservice. Hoewel veel Nederlanders zich comfortabel voelen bij het lezen van Engels, kan het gebrek aan Engelse vaardigheden nog steeds leiden tot uitdagingen en misverstanden. Daarom is het belangrijk om te blijven werken aan het verbeteren van onze Engelse vaardigheden om te kunnen profiteren van de vele voordelen van de geglobaliseerde markt. Een Engelse cursus helpt hierbij.

Als u op zoek bent naar een plek om kwaliteitsproducten te kopen met duidelijke en begrijpelijke productinformatie, bezoek dan Goed om te kopen. Hier vindt u een breed scala aan producten met gedetailleerde beschrijvingen in het Nederlands, waardoor uw winkelervaring soepel en aangenaam wordt.