Minimalistishe werkplek inrichten: welke spullen heb je nodig

minimalistische werkplek inrichten

Minimalisme is een trend die steeds meer aan populariteit wint. Het idee is om je te omringen met alleen de dingen die je echt nodig hebt, waardoor je meer ruimte, tijd en energie overhoudt voor de dingen die er echt toe doen. Dit principe kan ook toegepast worden op je werkplek. Een minimalistische werkplek kan bijdragen aan een betere concentratie, productiviteit en welzijn. Maar hoe richt je een minimalistische werkplek in en welke spullen heb je daarvoor nodig? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Waarom een minimalistische werkplek?

Voordat we ingaan op de inrichting van een minimalistische werkplek, is het goed om eerst te begrijpen waarom dit zo waardevol kan zijn. Onderzoek toont aan dat een rommelige omgeving kan leiden tot stress en afleiding. Een minimalistische werkplek kan daarentegen rust en overzicht creëren. Bovendien kan het je helpen om je beter te concentreren op je werk.

Essentiële items voor een minimalistische werkplek

De inrichting van een minimalistische werkplek kan per persoon verschillen, afhankelijk van je werkzaamheden en persoonlijke voorkeuren. Hieronder geven we een overzicht van een aantal essentiële items die in de meeste gevallen niet mogen ontbreken, zowel thuis niet als op kantoor.

  • Een goed bureau: Kies voor een eenvoudig, functioneel bureau met voldoende werkruimte. Vermijd onnodige decoraties en houd het oppervlak zo leeg mogelijk.
  • Een comfortabele stoel: Een ergonomische stoel is essentieel voor een goede houding en om rugklachten te voorkomen.
  • Goede verlichting: Zorg voor voldoende natuurlijk licht en vul dit aan met goede kunstmatige verlichting om oogvermoeidheid te voorkomen.
  • Noodzakelijke technologie: Denk aan een computer, laptop of tablet, afhankelijk van je werkzaamheden. Probeer het aantal apparaten te minimaliseren en kies voor draadloze opties waar mogelijk om rommel te verminderen.
  • Opbergruimte: Een minimalistische werkplek betekent niet dat je geen spullen mag hebben. Het gaat erom dat je alles een vaste plek geeft. Kies voor opbergmogelijkheden die passen bij je werkzaamheden en houd deze netjes en georganiseerd.

Minimalistische decoratie

Hoewel een minimalistische werkplek voornamelijk functioneel en overzichtelijk is, betekent dit niet dat het geen sfeer mag hebben. Een paar goed gekozen decoraties kunnen de ruimte persoonlijk en inspirerend maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooi kunstwerk, een inspirerende quote of een paar groene planten. Het belangrijkste is dat de decoraties niet afleiden van je werk.

Inrichten van minimalistisch werkplek

Een minimalistische werkplek kan bijdragen aan een betere concentratie, productiviteit en welzijn. Het gaat erom dat je je omringt met alleen de dingen die je echt nodig hebt en dat je alles een vaste plek geeft. Hoewel de inrichting per persoon kan verschillen, zijn een goed bureau, een comfortabele stoel, goede verlichting, de noodzakelijke technologie en voldoende opbergruimte in de meeste gevallen essentieel. Een paar goed gekozen decoraties kunnen de ruimte persoonlijk en inspirerend maken.

Ben je geïnspireerd geraakt om je werkplek minimalistisch in te richten? Neem dan eens een kijkje op Goed om te kopen voor een uitgebreid aanbod aan kwalitatieve en betaalbare producten voor je werkplek.