Wat kost een single split airco? Ontdek de kosten, tarieven en prijsindicaties

wat kost een single split airco

Ben je op zoek naar een single split airco en vraag je je af wat de kosten zijn? In deze gids krijg je een overzicht van de prijsindicaties, tarieven en offertes die je kunt verwachten bij de aanschaf en installatie van een nieuwe single split airco.

Of je nu op zoek bent naar een offerte voor een single split airco of gewoon meer wilt weten over de verschillende prijzen en tarieven, deze gids biedt een compleet overzicht van wat je kunt verwachten. We bespreken onder meer de prijsindicaties, installatiekosten en belangrijke overwegingen bij de aanschaf van een single split airco.

Lees verder om meer te weten te komen over de kosten van een single split airco, of ga direct naar de relevante secties via de links hieronder.

 • Wat zijn de kosten van een single split airco?
 • Prijsindicaties voor een single split airco
 • Tarieven voor aanschaf en installatie van een single split airco

Ontdek alles wat je moet weten over de prijzen en tarieven voor een single split airco en maak de beste keuze voor jouw huis of kantoor!

Wat zijn de kosten van een single split airco?

Een single split airco kan een efficiënte manier zijn om je huis of kantoor koel te houden, maar wat kost het eigenlijk? De kosten van een single split airco zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk van de airco, de capaciteit, de energie-efficiëntieklasse en de installatiekosten.

De kosten van een single split airco variëren van gemiddeld € 800 tot € 2.500, inclusief installatie. Het merk van de airco en de capaciteit kunnen de kosten aanzienlijk beïnvloeden. Een airco van een gerenommeerd merk in een hogere capaciteit kan leiden tot hogere kosten.

Een belangrijke factor om in gedachten te houden bij het bepalen van de kosten van een single split airco is de energie-efficiëntieklasse. Een airco met een hogere energie-efficiëntieklasse kan initieel duurder zijn, maar leidt op de lange termijn tot lagere energiekosten.

De installatiekosten voor een single split airco variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de geografische locatie. Gemiddeld zijn de installatiekosten tussen de € 300 en € 600.

Het is belangrijk om de totale kosten van een single split airco te overwegen voordat je een aankoopbeslissing neemt. Vergelijk de prijzen van verschillende merken en capaciteiten en weeg de installatiekosten af tegen de voordelen van een professionele installatie.

Prijsindicaties voor een single split airco

Ben je op zoek naar een prijsindicatie voor een single split airco? Hieronder geven we een overzicht van de gemiddelde prijzen die je kunt verwachten voor verschillende soorten single split airco’s en capaciteiten.

De prijs voor een single split airco is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk, de capaciteit en de energie-efficiëntieklasse. Over het algemeen variëren de kosten voor een single split airco tussen de €1000 en €4000, inclusief btw en installatiekosten.

Een kleine single split airco met een capaciteit van 2,5 kW kost gemiddeld tussen de €1000 en €1500. Voor een airco met een hogere capaciteit van bijvoorbeeld 5 kW, kun je rekenen op een prijs tussen de €2000 en €3000. Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts indicaties zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Om de juiste prijs voor jouw single split airco te bepalen, is het belangrijk om verschillende offertes te vergelijken en te overwegen welke factoren voor jou het belangrijkst zijn.

Tarieven voor aanschaf en installatie van een single split airco

Als je overweegt om een single split airco te kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. De tarieven voor de aanschaf en installatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Een van de belangrijkste kosten is de aanschaf van de airco-unit zelf. De prijs van een single split airco kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s, afhankelijk van het merk en de capaciteit. Daarnaast zijn er nog extra kosten voor de installatie. Het is ten zeerste aanbevolen om de installatie te laten verzorgen door een vakman. De kosten hiervan variëren ook en kunnen afhangen van de locatie en complexiteit van de installatie.

tarieven single split airco

Het is aan te raden om verschillende offertes aan te vragen bij meerdere installateurs om de tarieven goed te kunnen vergelijken. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van de dienstverlening en het vakmanschap van de installateur.

Onthoud dat een single split inclusief montage een investering is die zichzelf op de lange termijn terug kan verdienen. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan je huis of kantoor, zowel voor je comfort als voor de waarde van het onroerend goed.

Prijzen voor een single split airco per merk en capaciteit

Het is belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua prijzen wanneer je op zoek bent naar een single split airco. De prijzen variëren namelijk afhankelijk van het merk en de capaciteit van de airco. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen per merk en capaciteit:

LG

 • Capaciteit van 2,5 kW: gemiddelde prijs van €1000 – €1500
 • Capaciteit van 3,5 kW: gemiddelde prijs van €1300 – €1700
 • Capaciteit van 5,0 kW: gemiddelde prijs van €1700 – €2200

Daikin

 • Capaciteit van 2,5 kW: gemiddelde prijs van €1100 – €1600
 • Capaciteit van 3,5 kW: gemiddelde prijs van €1400 – €1900
 • Capaciteit van 5,0 kW: gemiddelde prijs van €1800 – €2300

Mitsubishi

 • Capaciteit van 2,5 kW: gemiddelde prijs van €1000 – €1500
 • Capaciteit van 3,5 kW: gemiddelde prijs van €1300 – €1700
 • Capaciteit van 5,0 kW: gemiddelde prijs van €1700 – €2200

Het is belangrijk om te onthouden dat deze prijzen slechts een indicatie zijn en dat de uiteindelijke prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de installatiekosten en eventuele aanbiedingen of kortingen.

Offerte voor een single split airco

Als je overweegt om een single split airco aan te schaffen, is het belangrijk om eerst offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers en installateurs. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en kun je vergelijken welke optie het beste bij jouw wensen en budget past.

Het aanvragen van een offerte is meestal gratis en vrijblijvend. Een offerte bevat informatie over de airco-unit zelf, de installatiekosten, en eventuele bijkomende kosten zoals garantie en onderhoudscontracten.

Wanneer je offertes vergelijkt, is het belangrijk om niet alleen naar de totale prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de airco-unit en de installatie. Let bijvoorbeeld op de energie-efficiëntieklasse van de airco en de ervaring en certificering van de installateur.

Neem de tijd om verschillende offertes te vergelijken voordat je een beslissing maakt. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie.

Waar kan ik een offerte aanvragen?

Je kunt offertes aanvragen bij verschillende leveranciers en installateurs van single split airco’s. Het is aan te raden om te zoeken naar gerenommeerde bedrijven met goede referenties en ervaring met het installeren van airco’s, zoals AircoProfs.

Vraag ook altijd naar de garantievoorwaarden en het onderhoudsplan dat wordt aangeboden bij de offerte. Zo ben je verzekerd van een goede service en kun je eventuele problemen snel oplossen.

Installatiekosten voor een single split airco

Naast de aanschafkosten van een single split airco, zijn er ook installatiekosten verbonden aan het plaatsen van een dergelijk airco-systeem. Deze kosten van een airco inclusief montage zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de bereikbaarheid van de ruimte, de locatie van de binnen- en buitenunit en de benodigde grootte van het systeem, en natuurlijk de kosten van de airco zelf.

De installatiekosten kunnen variëren van €400 tot €1000 of meer, afhankelijk van de complexiteit van de installatie. Het is belangrijk om een professionele installateur in te schakelen om de airco correct te installeren en aansluiten.

Bij het kiezen van de installateur is het verstandig om offertes te vergelijken van verschillende installateurs en na te gaan of ze gecertificeerd zijn om airco-systemen te installeren.

Om te besparen op de installatiekosten, kun je bijvoorbeeld overwegen om de binnen- en buitenunit dicht bij elkaar te plaatsen of om te kiezen voor een eenvoudigere installatie met minder benodigde materialen.

single split airco installatiekosten

Belangrijke overwegingen bij de aanschaf van een single split airco

De aanschaf van een single split airco kan een grote investering zijn, dus het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je een beslissing neemt. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden:

Capaciteit

Een van de belangrijkste overwegingen bij de aanschaf van een single split airco is de capaciteit. Kies een airco met de juiste capaciteit voor de grootte van de kamer waarin hij wordt geïnstalleerd. Een te grote airco zal leiden tot onnodige energiekosten, terwijl een te kleine airco niet goed genoeg zal presteren.

Energie-efficiëntieklasse

Een airco met een hogere energie-efficiëntieklasse is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Kies een airco met een hoog SEER- en EER-niveau om te besparen op energiekosten op de lange termijn.

Geluidsniveau

Als je airco te luidruchtig is, kan dit problemen veroorzaken bij het slapen, ontspannen of het voeren van gesprekken. Zoek naar een airco met een laag decibelniveau om deze problemen te voorkomen.

Installatie en onderhoud

Zorg ervoor dat je een professional inschakelt voor de installatie van je single split airco om ervoor te zorgen dat het systeem goed werkt. Daarnaast is regelmatig onderhoud van essentieel belang om de levensduur van de airco te verlengen en ervoor te zorgen dat hij optimaal blijft functioneren.

Door rekening te houden met deze belangrijke overwegingen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij de aanschaf van een single split airco en jarenlang van koel comfort genieten.

Voordelen van een single split airco

Een single split airco biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere airco-systemen. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van een single split airco:

 • Energiebesparing: single split airco’s zijn energiezuiniger in vergelijking met andere airco-systemen. Dit komt doordat ze alleen de airco in de ruimte koelen waar deze geplaatst is.
 • Individuele temperatuurregeling: met een single split airco kun je de temperatuur in één ruimte afzonderlijk regelen, waardoor je per ruimte een ideale temperatuur kunt instellen.
 • Stille werking: single split airco’s werken over het algemeen stiller dan andere airco-systemen, waardoor ze minder hinderlijk zijn in gebruik.

Daarnaast zijn single split airco’s ook gemakkelijker te installeren en zijn ze over het algemeen goedkoper dan andere systemen.

Onderhoudskosten van een single split airco

Een single split airco dient regelmatig onderhouden te worden om optimaal te blijven werken en om de levensduur van het apparaat te verlengen. De onderhoudskosten kunnen echter variëren, afhankelijk van het merk en model van de airco, evenals hoe intensief deze gebruikt wordt.

Over het algemeen kosten de onderhoudswerkzaamheden voor een single split airco gemiddeld tussen de €100 en €200 per jaar. Dit kan bestaan uit het reinigen van de filters, het vervangen van onderdelen of het controleren van de koelmiddel- en energie-efficiëntie.

Om de onderhoudskosten te minimaliseren, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en de airco goed te gebruiken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de filters tijdig worden vervangen, en dat de airco niet onnodig aanstaat in lege ruimtes. Door het apparaat op de juiste manier te gebruiken, kun je de onderhoudskosten laag houden en besparen op reparatiekosten op de lange termijn.

Vergelijking met andere airco-systemen

Als je op zoek bent naar een airco-systeem, zijn er verschillende opties om te overwegen. Naast single split airco’s zijn er bijvoorbeeld ook multi split airco’s en mobiele airco’s.

Een single split airco is ideaal voor het koelen van één ruimte. Een multi split airco kan meerdere ruimtes koelen en wordt aangesloten op meerdere binnenunits. Een mobiele airco is draagbaar en kan gemakkelijk van de ene naar de andere kamer worden verplaatst.

Een voordeel van een single split airco ten opzichte van een mobiele airco is dat het efficiënter is en minder geluid maakt. Het nadeel van een single split airco ten opzichte van een multi split airco is dat je slechts één ruimte kunt koelen, terwijl je met een multi split airco meerdere ruimtes kunt koelen.

Kortom, als je op zoek bent naar een airco-systeem dat gericht is op het koelen van één ruimte, is een single split airco de beste keuze. Maar als je meerdere kamers wilt koelen of een draagbaar systeem wilt, zijn er andere opties beschikbaar.

FAQ

Wat zijn de kosten van een single split airco?

De kosten van een single split airco kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Enkele belangrijke factoren die van invloed zijn op de prijs zijn het merk van de airco, de capaciteit, de energie-efficiëntieklasse en de installatiekosten. Gemiddeld kun je rekening houden met een prijsindicatie van €1000 tot €3000 voor de aanschaf en installatie van een single split airco.

Wat is de prijsindicatie voor een single split airco?

De prijsindicatie voor een single split airco varieert, afhankelijk van het merk en de capaciteit van de airco. Gemiddeld kun je rekenen op prijzen tussen de €1000 en €3000, inclusief installatie.

Welke tarieven kan ik verwachten voor de aanschaf en installatie van een single split airco?

De tarieven voor de aanschaf en installatie van een single split airco kunnen verschillen. De kosten van de airco-unit zelf variëren afhankelijk van het merk en de capaciteit. Daarnaast kunnen er installatiekosten worden gerekend, afhankelijk van de complexiteit van de installatie. Het is raadzaam om een professionele installateur in te schakelen om de juiste installatie te garanderen en eventuele problemen te voorkomen.

Wat zijn de prijzen voor een single split airco per merk en capaciteit?

De prijzen voor een single split airco kunnen variëren per merk en capaciteit. Over het algemeen geldt dat bekende merken en airco’s met een hogere capaciteit duurder zijn. Gemiddeld kun je rekenen op prijzen tussen de €1000 en €3000 voor een single split airco, afhankelijk van het merk en de capaciteit die je kiest.

Hoe vraag ik een offerte aan voor een single split airco?

Om een offerte aan te vragen voor een single split airco kun je contact opnemen met verschillende airco-specialisten of installatiebedrijven. Zij kunnen je voorzien van een gedetailleerde offerte op basis van jouw specifieke wensen en de situatie van je huis. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen en deze te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Wat zijn de installatiekosten voor een single split airco?

De installatiekosten voor een single split airco kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de installatie en de afstand tussen de binnen- en buitenunit. Gemiddeld kun je rekening houden met installatiekosten tussen de €300 en €800. Het is belangrijk om een professionele installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat de airco correct wordt geïnstalleerd.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een single split airco?

Bij de aanschaf van een single split airco zijn er enkele belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden. Het is essentieel om de juiste capaciteit te kiezen op basis van de grootte van de ruimte die je wilt koelen. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de energie-efficiëntieklasse van de airco, het geluidsniveau en eventuele extra functies die je nodig hebt.

Wat zijn de voordelen van een single split airco?

Een single split airco biedt verschillende voordelen, zoals energiebesparing, individuele temperatuurregeling, en een stille werking. Het systeem kan efficiënt en gericht koelen en verwarmen in specifieke ruimtes, waardoor je comfortabel kunt blijven, ongeacht de buitentemperatuur.

Wat zijn de onderhoudskosten van een single split airco?

Om ervoor te zorgen dat een single split airco optimaal blijft functioneren, is regelmatig onderhoud nodig. De onderhoudskosten kunnen variëren, afhankelijk van het merk en het type airco. Het wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een professionele installateur om de levensduur van de airco te verlengen en eventuele problemen vroegtijdig te signaleren.

Hoe verhoudt een single split airco zich tot andere airco-systemen?

Een single split airco is een van de meest voorkomende airco-systemen en is geschikt voor individuele ruimtes. In vergelijking met andere systemen, zoals multi split airco’s en mobiele airco’s, biedt een single split airco efficiënte koeling en verwarming met gerichte temperatuurregeling en een stille werking.

Wat zijn enkele veelgestelde vragen over single split airco’s?

Enkele veelgestelde vragen over single spit airco’s zijn onder andere hoe de airco werkt, wat het energieverbruik is en hoe de installatie verloopt. Deze vragen en meer worden beantwoord in dit laatste gedeelte van de veelgestelde vragen.